Een nieuwe ergotherapeutische interventie: De Tree Theme Method

In opdracht van ETP-net heeft Claire van Gaalen in het kader van het afstudeerprogramma van de opleiding ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam de Bachelor thesis Een nieuwe ergotherapeutische interventie: De Tree Theme Method geschreven. Onderzoeksvraag “Welke inhoudelijke eisen worden er gesteld aan een artikel, met als doel het creëren van draagvlak voor de Tree Theme Method?” Lees hier de bachelor thesis: Een nieuwe ergotherapeutische interventie De Tree Theme Method Claire van Gaalen Datum: 21 maart 2014 Junior adviseur: Claire van Gaalen Senior adviseur: Inge Vromen Opdrachtgever: Ingrid Arends (Stichting ETP‐Net)… Lees meer »

De ontwikkeling van ergotherapeutische blended e-health interventies bij depressie

  Vanuit ETP-net is de opdracht uitgezet om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een ergotherapeutische (blended) e-health interventie. Deze opdracht is uitgevoerd door Linda Vlaar en Tanja Zulauf en heeft geresulteerd in twee onderzoeksrapporten. Om een compleet beeld te krijgen van het onderzoek, is het aan te raden beide onderzoeksrapporten te lezen alsmede het gezamenlijke adviesrapport. De thesis… Lees meer »

Ontwikkeling van een ergotherapeutische e-health interventie voor cliënten met handelingsproblemen als gevolg van (ook) een depressie

Vanuit ETP-net is de opdracht uitgezet om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een ergotherapeutische (blended) e-health interventie. Deze opdracht is uitgevoerd door Linda Vlaar en Tanja Zulauf en heeft geresulteerd in twee onderzoeksrapporten. Om een compleet beeld te krijgen van het onderzoek, is het aan te raden beide onderzoeksrapporten te lezen alsmede het gezamenlijke adviesrapport. De thesis van… Lees meer »

Ergotherapeutische internetinterventie voor alcohol- en drugsproblemen door Yvet Welman

In opdracht van ETP-net heeft Yvet Welman in het kader van het afstudeerprogramma van de opleiding ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam de Bachelor thesis Ergotherapeutische internetinterventie voor alcohol- en drugsproblemen geschreven. Onderzoeksvraag “Welke effectieve Nederlandse internetinterventies voor alcohol- en/of drugsproblemen kunnen bruikbaar zijn voor toepassing in de ergotherapie en waarom?” Lees hier het onderzoeksrapport: Bachelor Thesis Yvet Welman… Lees meer »