Berichten in de categorie: ergotherapie

QOP de complete versie

Er is een overzichtelijke update beschikbaar van de QOP, de Questionnaire Occupational Perfomance. Met dit instrument krijgt de cliënt zicht op de kwaliteit van zijn/haar dagelijks leven. En het meet het effect van de ergotherapeutische behandeling. Questionnaire Occupational Performance (QOP) 2018

Verbinding verbroken

Het boek van Johann Hari: Verbinding verbroken – De ware oorzaken van depressie en de onverwachte oplossingen. Johann Hari beschrijft de andere oplossingen en oorzaken van depressie die mooi aansluiten bij de manier waarop een ergotherapeut aansluit bij de behandeling van depressie. In deze video legt hij aan de hand van zijn persoonlijke ervaring uit… Lees meer »

Verzwijgen of vertellen, psychische klachten en werk.

Wat vertel je wel en wat niet, over psychische klachten bij het solliciteren. Kenniscentrum Phrenos, Tilburg University/Tranzo en Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelden de Conceal Or Reveal Decision Aid, CORAL. Verzwijgen of vertellen, een hulpmiddel bij de keuze om werkgevers over een psychische aandoening te informeren. Een praktisch instrument om in te zetten, wat zorgt… Lees meer »