Berichten in de categorie: Nieuws

QOP de complete versie

Er is een overzichtelijke update beschikbaar van de QOP, de Questionnaire Occupational Perfomance. Met dit instrument krijgt de cliënt zicht op de kwaliteit van zijn/haar dagelijks leven. En het meet het effect van de ergotherapeutische behandeling. Questionnaire Occupational Performance (QOP) 2018

Verbinding verbroken

Het boek van Johann Hari: Verbinding verbroken – De ware oorzaken van depressie en de onverwachte oplossingen. Johann Hari beschrijft de andere oplossingen en oorzaken van depressie die mooi aansluiten bij de manier waarop een ergotherapeut aansluit bij de behandeling van depressie. In deze video legt hij aan de hand van zijn persoonlijke ervaring uit… Lees meer »

Verzwijgen of vertellen, psychische klachten en werk.

Wat vertel je wel en wat niet, over psychische klachten bij het solliciteren. Kenniscentrum Phrenos, Tilburg University/Tranzo en Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelden de Conceal Or Reveal Decision Aid, CORAL. Verzwijgen of vertellen, een hulpmiddel bij de keuze om werkgevers over een psychische aandoening te informeren. Een praktisch instrument om in te zetten, wat zorgt… Lees meer »

Ergotherapie bij mensen met psychische problemen in het Verenigd Koninkrijk

Het Royal College of Occupational Therapy in het Verenigd Koninkrijk draait sinds 2015 een campagne ter promotie van ergotherapie en de waarde van ergotherapeuten in zowel het verbeteren van levens als het verlagen van de maatschappelijke- en zorgkosten (RCOT-Improving Lives, Saving Money). In het kader van deze campagne brachten zij op 14 mei 2018 voor elk van… Lees meer »

Photovoice en Participatory Action Research

Photovoice is een Participatory Action Research methode die zowel een individu als een groep kan ondersteunen in het uitdrukken van ervaringen en het beoordelen van hun leven en leefomgeving. ETP-Net houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken van de waarde van Photovoice in de ergotherapie, met name in de behandeling voor mensen met psychische problemen. Via… Lees meer »

Ergotherapie en e-health bij clienten met psychische problematiek

Tijdens de studiedag op 10 februari 2017 gaf Ada Frans de workshop Mogelijkheden voor ergotherapie op het gebied van e-health bij clienten met psychische problematiek.  powerpoint workshop E-Health Naast de powerpoint deelt zij hier ook de opdrachten bij de workshop en een interessant artikel over e-coaching. E-coaching schrijf methodiek E-Coach-Pro artikel De kracht van E-coaching Opdracht… Lees meer »

Het Community Development Framework

Het Community Development Framework is geschreven door: Drs. Ruth Zinkstok: docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Anne-Mie Engelen: docent aan de hogeschool Gent Faculteit Mens en Welzijn. Dr. Sandra Schiller: docent aan HAWK Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst, Fachhochschule Hildesheim / Holzminden / Göttingen. Via deze link kunt u Het Community Development Framework bekijken of downloaden. De gelinkte tekst… Lees meer »