Berichten Door: Anna Curvers

Ergotherapie bij mensen met psychische problemen in het Verenigd Koninkrijk

Het Royal College of Occupational Therapy in het Verenigd Koninkrijk draait sinds 2015 een campagne ter promotie van ergotherapie en de waarde van ergotherapeuten in zowel het verbeteren van levens als het verlagen van de maatschappelijke- en zorgkosten (RCOT-Improving Lives, Saving Money). In het kader van deze campagne brachten zij op 14 mei 2018 voor elk van… Lees meer »

Photovoice en Participatory Action Research

Photovoice is een Participatory Action Research methode die zowel een individu als een groep kan ondersteunen in het uitdrukken van ervaringen en het beoordelen van hun leven en leefomgeving. ETP-Net houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken van de waarde van Photovoice in de ergotherapie, met name in de behandeling voor mensen met psychische problemen. Via… Lees meer »

Ergotherapie en e-health bij clienten met psychische problematiek

Tijdens de studiedag op 10 februari 2017 gaf Ada Frans de workshop Mogelijkheden voor ergotherapie op het gebied van e-health bij clienten met psychische problematiek.  powerpoint workshop E-Health Naast de powerpoint deelt zij hier ook de opdrachten bij de workshop en een interessant artikel over e-coaching. E-coaching schrijf methodiek E-Coach-Pro artikel De kracht van E-coaching Opdracht… Lees meer »

Het Community Development Framework

Het Community Development Framework is geschreven door: Drs. Ruth Zinkstok: docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Anne-Mie Engelen: docent aan de hogeschool Gent Faculteit Mens en Welzijn. Dr. Sandra Schiller: docent aan HAWK Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst, Fachhochschule Hildesheim / Holzminden / Göttingen. Via deze link kunt u Het Community Development Framework bekijken of downloaden. De gelinkte tekst… Lees meer »

Evaluatie-instrument Questionnaire Occupational Performance (QOP)

In opdracht van Stichting ETP-Net is het evaluatie-instrument de Questionnaire Occupational Performance ontwikkeld in samenwerking met het lectoraat van de Opleiding Ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. Er is nog weinig evidentie naar de effectiviteit van ergotherapie bij volwassenen met handelingsvragen als gevolg van psychische problematiek. Er is behoefte aan een evaluatie-instrument om meer gegevens… Lees meer »

10 februari 2017: Studiedag ‘Ergotherapie voor mensen met Psychische Problematiek’

Op vrijdag 10 februari 2017 organiseert de ‘Commissie GGZ’ van Ergotherapie Nederland in samenwerking met  ETP-Net & de ErgoAcademie een uitgebreide studiedag over ‘Ergotherapie voor mensen met Psychische Problematiek’. Deze dag gaan we ergotherapie bij cliënten met psychische problematiek vanuit allerlei verschillende hoeken belichten. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen binnen ergotherapeutische behandelingen met cliënten met psychische problematiek?… Lees meer »

Cursus psychopathologie: open inschrijving!

ETP-Net, het kennisnetwerk voor eerstelijns ergotherapeuten in de geestelijke gezondheidszorg organiseert voor de tweede keer de cursus “Psychopathologie en toepassing ervan in de praktijk van de eerstelijns ergotherapie”. Aanmelden is nu mogelijk. De cursus gaat van start wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, een datum zal in overleg gekozen worden. Meer informatie via deze link